Ett SoCeR-liv

Du funderar över hur en vardag som festerist ser ut? Du undrar över tiden, över om du har den tiden? Över om det är värt det? Du funderar över om du behöver välja mellan att äta middag eller sova? Över om det bara kommer vara jobb och slit? Men framför allt, hur mycket tid är man egentligen på Trappan?

Livet som festerist är det ultimata sättet att få hänga med himla härliga människor, både människor från ditt program men även människor från andra program på Campus. Du kommer få ut det bästa av studentlivet då du är en stor del av att det faktiskt finns överhuvudtaget. Under året kommer du anordna fester och sittningar. Under Nolle-p jobbar man i regel två kvällar på Trappan per person. Sedan under året jobbar du på Trappan ungefär sex gånger där ni som festeri står som arrangörer för cirka hälften av dessa gånger. Som arrangör för en fest är det ni som bestämmer över festen. Att jobba på Trappan är roligare och socialare än vad man kan tänka sig! Under ditt festeriår går du in gratis på Trappans event och du har även rabatt på cider och öl.

Festeri-livet är som ett helt annat liv där gänget blir ens vardag och trygga punkt. Vi alla kan lova att ingen av oss ångrat vårt val att söka till festeriet. Tiden går sjukt fort just för att det händer så mycket. Förutom allt det roliga så får vi inte glömma nämna faktorn att man utvecklas så otroligt mycket. Du hittar helt andra sidor hos dig själva du inte visste om. Du blir en hejare på att samarbeta och vara i en grupp. Du lär dig handskas med stressiga perioder och även hur du pluggar på rätt sätt. Att ha varit engagerad i ett utskott på Universitet är även klockrent att ha på CV:t.

Det är absolut mer intensiva perioder emellanåt. Inför fester eller sittningar så behöver man lägga ner lite extra tid för att planera och ordna det som behöver ordnas. Så vissa veckor är väldigt lugna medan andra mer intensiva. Så vi har blivit experter på hur man pluggar på bästa sättet och insett att plugga tillsammans är tusen gånger roligare. Festeriet är till för att det ska vara kul och något frivilligt, så vi har som regel att skolan och plugg går i första hand om det krisar. Planerad plugg-tid blir verkligen en effektiv tid. Det är någonting med citatet ”ju mer jag har att göra desto mer får jag gjort”. Hur aktiv du själv vill vara som festerist är mycket upp till dig. Att vara på Trappan varje helg eller under varje pub är absolut inget måste.

Så till frågan om det är värt det? Det ÄR värt det. Vi alla undrar över hur livet skulle sett ut utan festeriet. Det är bara en gång i livet man får den här möjligheten att ha detta år tillsammans med ett sjukt härligt gäng där ni kommer göra och uppleva saker du inte skulle uppleva på annat sätt. Varför inte bara köra och leva studentlivet till max! Vi har gjort det! Ta chansen att checka av festerist på din lista du med!

Kärlek från SoCeR.

Allmänt | |
Upp